5 perfekta gåvor till tonårstjejer som de uppskattar

Cajsa Gudrun

Tonåring kan ibland ha förväntningar som inte är helt förankrade i verkligheten när de beskriver vad de vill ha i exempelvis födelsedagspresent. Och det är inte helt enkelt att som utomstående veta vilka prylar som passar deras behov. Självklart finns det ett visst mått av variation mellan olika individer, men i regel finns det ett antal prylar som de flesta uppskattar. Vi listar dem, och hoppas kunna hjälpa dig att finna inspiration till nästa tillfälle då du behöver shoppa för en tonårstjej i din närhet.

Skäm bort tonårstjejen med en bärbar högtalare

Som fullvuxen tänker du tillbaka till tiden då du och dina vänner träffades och lyssnade på vad som spelades på radio. Men tiderna har förändrats, och konsumtionen av musik har flyttats över från radioapparaterna till mobilapplikationer. Idag finns det inte en tonåring som inte har en prenumeration på Spotify, där de skapar sina egna spellistor.

Men att konsumera musik via mobilen kräver en bärbar högtalare för bättre ljudkvalité. Dessa kommer i många olika former och från olika tillverkare. Några av de mest välkända och populära är:

  • JBL
  • Sony
  • Logitech

Eftersom varumärken känns viktigt för tonåringar, är detta något att ta i beaktning. Genom att köpa ett märke som de känner igen, kommer din gåva troligtvis att uppskattas lite extra.

En häftig handväska

Tjejer älskar sina handväskor och de använder dem för att förvara många olika föremål däri. Således kan du fundera på om din tonåring har en väska som är både häftig och användbar. Om inte, så är denna gåva garanterat något som kommer att landa väl när paketet öppnas. Väskan används ofta som en acessoar till klädseln i övrigt, så tänk på att köpa en mångsidig bag som kan användas ihop med många olika kombinationer av utstyrslar.

Skapa förutsättningar för myskväll med tekanna

Lika spännande som det är att vara ute och hänga med kompisar, lika mysigt är det att ha en tjejkväll hemma på soffan. Eftersom tonåringar, framför allt i yngre tonåren, inte har åldern inne för alkoholkonsumtion, exkluderas vinflaskan. I dess ställe kan du istället placera en tekanna som bidrar till att maximera mysfaktorn på filmkvällen.

Tekannor finns i många olika varianter, men de har gemensamt att de kan användas till att brygga mer än tepåsar. Således kan du komplimentera din gåva med en ett härligt urval av särskilda tesorter. Några häftiga tesorter att inkludera är:

  • Örtinfusions
  • Rooibos te
  • Utvalda blandningar från din lokala butik

Snygga och funktionella sneakers

Något som ungdomar av båda könen uppskattar i dagens klimat är häftiga skor. Dessa utgör en signifikant del av klädstilen, och tack vare aggressiv marknadsföring är sneakers ett måste för tonårstjejer. Det som är bra med denna typ av skor är att de ofta har en väldigt bekväm passform, samtidigt som de förekommer i ett flertal varianter. Några av de ledande tillverkarna av sneakers och träningsskor är:

  • Adidas
  • Nike
  • New balance
  • Converse

En fördel med att köpa sneakers som gåva till din tonårstjej är att de ger möjlighet till variation. Ett givet tips är att spara kvittot, ifall storleken visar sig vara fel eller om skon inte faller mottagaren i smaken.

En sminkspegel gör succé

Något som näst intill alla tonårstjejer gillar är att sminka sig. Kvinnor som nu är vuxna minns med skräckblandad förtjusning hur de själva lärde sig att måla ansiktet. Nu för tiden vänder sig tjejerna i stället till sina online idoler via Instagram och andra källor för att klura ut hur de ska gå till väga. Men, oavsett om din tonåring har en lärare eller inte, så behöver hon en bra sminkspegel för att se vad hon gör. Således är detta ett perfekt föremål, som inte kostar en förmögenhet men som med hög sannolikhet kommer att uppskattas likväl som användas flitigt.