Bästa produkterna för dig som ska tillbaka till skolan

Cajsa Gudrun

När hösten närmar sig är det återigen dags att bege sig till skolbänken, något som kan komma lite som en överraskning för många. För att förbereda dig lite bättre kan det vara bra att ta en titt på några av de mest användbara prylarna som kan underlätta övergången från sommarlovet.

Oavsett om det gäller pennor, block eller elektronik för studier finns det gott om alternativ att välja mellan. Behöver du en laptop för undervisningen och presentationerna? Eller är det kanske dags att införskaffa sig en ny miniräknare? Allt detta och mer kommer du hitta i vår kompletta guide om ämnet.

Elektronik anpassade för elever

Skoluppgifter är betydligt enklare att klara av med en pålitlig dator, eller en beprövad miniräknare som har alla egenskaper som krävs för matematiklektionerna. Om du vill få en bra start inför studierna kan det vara värt att ta en titt på exempelvis laptops från Lenovo, bland annat deras IdeaPad serie som är rimligt prissatt.

Här nedan följer ett antal förslag på bärbara datorer som är enkla att ha med sig i väskan, men även sådana som kan fungera väl för läxor eller avkoppling hemma.

Datorer & Surfplattor

Några toppval för dig som behöver lite mer budgetvänliga alternativ för skoluppgifterna, men som även kan användas på fritiden hittar du här nedan. 

Lenovo IdeaPad Gaming 3i laptop

Denna kraftfulla bärbara dator innehåller en av de senaste i5-processorerna från Intel, samtidigt som den har en snabb SSD-hårddisk på 512 Gb. Tack vare grafikkortet GTX 1650 från Nvidia klarar den även av mer krävande uppgifter som spel. Med 8 Gb RAM-minne räcker den också till för spel som Fortnite, CS:GO eller andra välkända titlar.

Om du behöver en smidig laptop för skolan som även bjuder på underhållning i hemmet kan denna passa alldeles utmärkt. Lenovo IdeaPad Gaming 3i är ett litet kraftpaket som dessutom erbjuds till ett rimligt pris, en aspekt som kan vara viktig för många köpare.

Lenovo Tab Surfplatta-PC 7″

En surfplatta är en god kompromiss som dels underlättar skoluppgifter, men som även kan användas för att surfa, titta på tv-serier eller andra strömmande medier. Passar perfekt för barn som behöver en internetuppkoppling i hemmet, framförallt då den kopplas upp via WiFi.

Lenovo Tab Surfplatta-PC erbjuder dessutom upp till 10 timmar i batteritid vilket gör den till ett ypperligt val vid längre sittningar. Du kan även införskaffa ett skyddsfodral som gör den mer tålig, eller ett skärmskydd som förhindrar repor och smuts.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Om behovet av en något större skärm skulle uppstå kan vi tipsa om en lite kraftfullare modell från Samsung, nämligen Galaxy Tab S6 Lite. Den drivs också av en 8-kärnig processor vilket förbättrar prestandan avsevärt. 

Surfplattan har också en smal och lätt design, samtidigt som batteriet är på 7,040 mAh som räcker väldigt länge. Kan användas både med WiFi och LTE.

Skolväskor

Vill du sticka ut lite extra när du strosar runt i korridorerna eller på rastplatsen? Då kan det vara värt att ta en titt på skolväskor med olika teman som Minecraft, Fortnite och Super Mario. För att bjuda på några exempel hittar du ett axplock av dem här nedan:

Minecraft Pojkar/Flickor Ryggsäck

Denna ryggsäck kommer garanterat att vara populär bland alla gamers tack vare Creeper motivet, det stora huvudfacket, samt nätfacken på sidorna. Väskan är dessutom en officiellt licensierad handelsvara för Minecraft produkter.

Minecraft Ryggsäck passar dessutom både för pojkar och flickor då den är utformad för att vara unisex. 

FJÄLLRÄVEN unisex ryggsäck

Man kan nästan inte gå fel med en Kånken från välkända Fjällräven, en ryggsäck som har en lång tradition i vårt avlånga land. Den utmärker sig också via det enkla utseendet och logotypen av en räv som lindat sig kring varumärket.

Detta är även ett kvalitetsmärke som är tillverkad av slitstarkt vinyl, samt att den innehåller dubbla bärband för enkel transport om du inte vill ha den på ryggen. Fickorna består av två vid sidorna, och en i mitten med blixtlås – men du får också justerbara axelband som kan anpassas helt utifrån eget tycke och behov. Även denna väska passar både för killar och tjejer vilket gör det till ett mycket populärt alternativ.

Miraculous Barn nyckelpiga ryggsäck

Är du ett fan av Mirakulöst kommer du givetvis att uppskatta denna ryggsäck, men även detaljer som dragkedjor som ser ut som nyckelpigor. Behöver du bära runt på skolböcker och annat material passar den alldeles utmärkt, men tack vare huvudfickan, sidofickorna och nätfickorna har du gott om plats att ha med dig även andra prylar.

Miraculous Barn nyckelpiga ryggsäck är ett toppval inför skolstarten, men särskilt för alla fans av filmerna.

Kläder inför den rådande hösten

Vare sig behovet är för skolgången eller fritiden finns det gott om tips på klädfronten inför hösten, men framförallt när det handlar om gummistövlar, tröjor och skaljackor. I denna sektion går vi igenom ett antal produkter som passar både för pojkar och flickor för att skapa ett så komplett urval som möjligt. 

Beck Space pojkar Gummistövlar

Dessa stövlar har ett lekfullt utseende med ett rymdmotiv, samt att de kan beställas i flera olika storlekar. Anpassad för pojkar och passar alldeles utmärkt för skolungdomar som ofta leker i vattenpölar eller blöta områden.

Beck Space är ett givet val för de äventyrslystna, men framförallt under regniga höstdagar när regnet kan dyka upp helt oväntat.

LEGO Pojkar ninjago långärmad t-shirt

Känn dig som en äkta ninja! Denna tjocktröja med Legoninjan är specifikt tillverkad för pojkar som brinner för leksakerna och de olika karaktärerna. Lego Pojkar Ninjago är anpassad för barn som är 10 år och uppåt, men den finns också i flera olika storlekar.

LEGO Wear pojkar softshell skaljacka

Denna Softshell jacka har både en avtagbar huva och en reflektorer, samtidigt som den tål upp till 8 000 mm vattenpelare. Den vindtäta och andningsbara funktionaliteten gör den även väl lämpad för ett högre tempo, något som ofta är fallet vid olika lekar vid rasten - eller efter skoltid.

Motivet är en liten legobit vid ena bröstfickan, en indikation av vem som utvecklat och designat jackan. Hittas även i tre olika färger vilket kan vara bra att veta.

KangaROOS K-Summerrain flicka Sneaker

Dessa stövlar är perfekta för flickor som riskerar att bli blöta när de reser till och från skolan, eller varför inte under lektioner utomhus. Om det är något som är säkert så är det att regniga dagar utlovas under hösten här hemma i Sverige, en stor anledning varför produkter som dessa kan vara väldigt användbara. 

KangaROOS K-Summerrain är utsmyckad med små rosa moln, men även en liten hemlig ficka vilket sticker ut lite från mängden. Finns dessutom i flera storlekar.

Skolmaterial och användbara prylar inför undervisningen

Ett par riktigt bra prylar som vi rekommenderar inför skolstarten är givetvis en miniräknare samt kulspetspennor, något som alltid bör ingå i en ryggsäck. Här nedan går vi igenom några favoriter som garanterat passar för flesta.

CasioFX-83GTX-S-UH Vetenskaplig Miniräknare

Denna miniräknare från Casio innehåller allt du behöver för kalkyleringar och matematiska uträkningar, oavsett kunskapsnivå. Den är dessutom en storsäljare i Storbritannien där den även får användas för alla olika exam.

CasioFX-83GTX-S-UH hittas i färgen svart, men även blått eller rosa. 

PILOT FriXion Ball

Behovet av kulspetspennor vid studier är stort, men i detta paket finner du även flertalet färger som svart, blå, rosa och röd. Passar särskilt när uppgiften behöver skrivas ned på ett block, istället för att publiceras i Word eller Powerpoint.

PILOT FriXion Ball är dessutom raderbar vilket betyder att du kan sudda bort det du skrivit, något som inte alltid hör till vanligheterna. Du hittar radermedlet i skaftets ände för smidig borttagning, till exempel om du råkar skriva fel.

Sport & Fritid

Även om studier är viktigt är det alltid bra att ha en meningsfull och rolig fritid, något som bland annat inkluderar sportkläder och väskor. I denna sektion presenterar vi några av dem som lämpar sig väl för aktiviteter utanför skoltiden.

PUMA Barn LIGA Shorts Core Jr Byxor

Dessa shorts har en avslappnad passform, men även ett elastiskt midjeband och den kännetecknande logotypen PUMA på vänster ben. Puma Barn LIGA Shorts Core Jr är anpassade för exempelvis fotboll, handboll eller andra idrottsgrenar.

PUMA Unisex vuxen Fundamental sportväska XS väska

Denna väska passar bra för barn eftersom den är i storleken XS, bland annat för ombyteskläder och vattenflaskor. Puma Unisex Fundamental levereras med en tvåvägs dragkedja vid det stora huvudfacket, men även framfickan är utrustad med en likadan. 

Väskan inkluderar även en innerficka och en nätficka för extra förvaring, något som lämpar sig väl för olika grenar som fotboll, friidrott eller andra aktiviteter som kräver en del extra utrustning. Du hittar den antingen i mörk jeansblå färg, eller svart. Notera också att den är unisex vilket betyder att den lämpar sig väl för båda könen.