Gör ditt hemkontor mer trivsamt med rätt utrustning

Cajsa Gudrun

Att arbeta hemifrån är för många en förmån som gör vardagen smidigare, framför allt om du har barn och husdjur. Dessvärre är det inte alla som har en trevlig arbetsmiljö i hemmet, eftersom de ursprungligen inte var avsett som kontor. Men efter ett helt år av arbete hemifrån, känner du säkert att det är dags att skapa en mer trivsam arbetsmiljö även i hemkontoret. Då har du kommit rätt, Topprabatt har nämligen kanonpriser på mängder av prylar för en bättre kontorsmiljö. Läs vidare för att finna inspiration till hur du kan skapa en bättre omgivning på din arbetsplats i hemmet.

Sträva efter att använda ergonomisk utrustning

Att sitta framför datorn hela dagen må kännas som ett arbete som inte är särskilt slitsamt för kroppen. Men de monotona rörelserna tenderar att skapa förslitningsskador likt tennisarmbåge och ömmande ögon. Det är nämligen så att för mycket skärmtid kan generera huvudverk, men genom att ha glasögon som skyddar mot datorskärmens blå ljus, tar du ett första steg mot en bättre arbetsmiljö.

Specialanpassade möss och tangentbord

Det är också viktigt att tänka på hur du rör dina viktigaste redskap som kontorsarbetare, vilket är fingrarna och händerna. Om du vill minimera den skada som längre kontorstimmar kan medföra, bör du tänka på din ergonomi och köpa utrustning som är anpassad för heltidsarbete. Ett bra tips är att lägga vantarna på en ergonomisk mus. Du kan fråga din arbetsgivare om det är något de kan sponsra dig med, eftersom det är centralt för din arbetsmiljö när du arbetar hemifrån.

En bra arbetsplats bör vara trivsamt inredd

Under din arbetsdag i ditt hemmakontor, spenderar du åtta timmar per dag utan att umgås med kollegorna. Visst, ni kanske har ett Skype-möte eller liknande, men det är inte samma sak som att samlas kring kaffemaskinen och småprata. Med det i åtanke kan du försöka inreda ditt hemkontor på ett trivsamt sätt, som låter dig trivas där. Vad du själv anser gör rummet du arbetar härligare att vistas i är så klart individuellt. Möjligheten till att faktiskt kunna bestämma vilken typ av inredning som ska omgärda dig när du jobbar hemifrån är riktigt lyxig. Några bra tips är att tänka på arbetsplatsen som ett rum att trivas i, likväl som att jobba i. Försök därför hänga upp tavlor på väggarna, och fundera på vad som får dig att känna dig inspirerad.

Det finns mycket forskning som visar att människor känner sig bekväma och kommer fram till goda idéer när de omgärdas av naturliga omgivningar. Så, en möjlig lösning är att införskaffa ett akvarium. Låter det överambitiöst? Testa i så fall att ha fräscha blommor på kontoret. Dessa ser inte bara bra ut, utan ger också en härlig doft om givet att valet faller på rätt typ av blomster.

Glöm inte bort att ta en paus

Att arbeta hemifrån kan medföra att du tar lunchen framför datorn. Visst, det är en god idé att ha en lunchlåda redo även för arbete hemifrån. Men se till att ta en paus från skärmen och ät i lugn och ro. Mycket forskning visar att det är fördelaktigt för din produktivitet att ta en paus från arbetet. Det beror på att du inte kan koncentrera dig under längre perioder. Således bör du använda din tid på rätt samt för att balansera arbetsdagen och prestera på topp.

Om du har en fyrbent vän, kan du självklart ta tillfället i akt och gå ut på en snabb promenad. Om så är fallet, försök att använda bra produkter för hunden. Ett koppel som fästs runt hela kroppen är en bra utgångspunkt. Dessa kallas för hundselar, och utsätter inte din hunds hals för påfrestelser om den börjar dra.

Vi hoppas att du har haft mycket glädje av denna text, och önskar dig en trevlig arbetsdag.