Investera i de små sakerna i hemmet för en trevlig bostad

Cajsa Gudrun

Du har säkert spenderat mer tid än tidigare i ditt hem under den senaste tiden. Kanske har du funderat över hur hemtrevligt du egentligen har det, och vill öka på myskänslan i hemmet? Det finns många sätt att göra det på. Somliga väljer att göra om ett rum genom att tapetsera och möblera om från grunden. Men att skapa en mer inbjudande miljö i din lägenhet eller i din villa behöver inte kosta en förmögenhet. Skönhet lever trots allt i hög utsträckning i detaljerna, så med små medel kan du göra underverk.

Följ en inredningsdesigner på sociala medier

Om du har för avsikt att ge ditt hem ett ansiktslyft med en låg budget, behöver du inspiration. Traditionellt sett har du kunnat hitta det genom att besöka bekanta eller bläddra i inredningsmagasin. Men nu för tiden ser spelfältet annorlunda ut. Du kan med hjälp av din mobiltelefon få inspiration från de proffsigaste av de sakkunniga. Instagram, Twitter och Pintrest är trots allt en vanlig applikation i de flesta mobiltelefoner. På tal om telefoner, hur ser det ut på den fronten? Ett första steg mot en trevligare miljö i hemmet är att ha en plats där du förvarar din telefon.

Kuddar kan piffa upp ett rum ordentligt

Om du söker efter billiga inredningstips som gör stor skillnad och som många kommer att lägga märke till, är prydnadskuddar något för dig. Precis som gardiner, bidrar dessa textilier till att skapa en bättre akustik i rummet samtidigt som de ger ett visuellt intryck. Dessutom ger de likväl dina gäster som dig och din familj mer komfort när ni hänger i vardagsrummet.

En stor fördel med att använda kuddar som budgetmedel för att förnya hemmet, är att de förekommer i flera olika varianter. Således är detta inredningsknep utrustat med riktigt bra flexibilitet.

Doftstickor bidrar till mysfaktorn

Om du och din partner vill ha en mysig kväll, är det första ni tänker på en film och några levande ljus i stearin. Dessa bidrar absolut till att skapa en romantisk atmosfär, men det finns andra, ovanligare redskap att använda för en trevlig hemmakväll. Genom att köpa några doftstickor som ni låter ryka i bakgrunden, kan båda två uppleva en känsla av nyfikenhet. Med andra ord kan dessa rökelser påminna om de intryck som resor i viss mån ger uttryck för. Så, med några få kronor kan du förändra känslan i din bostad med hjälp av diverse doftstickor.

Blommor och växter gör stor skillnad

Om du verkligen vill förbättra din hemmiljö, både i fysiska termer likväl som visuellt, kan du köpa blommor. Blir du nervös och känner att du inte har gröna fingrar? Inga problem. Det finns mängder av olika växter som är riktigt stryktåliga vilket ger alla en chans att använda dem för att fräscha upp ett rum. Eftersom de förekommer i olika storlekar, kan du använda dem både som dekoration i fönstret eller stående i ett hörn. Dessutom förbättrar de kvalitén på luften genom att öka syrenivån.

Skaffa trivsamma gardiner till lägenheten

Ett enkelt sätt att ge nytt liv till hemmet är att använda eller uppgradera dina gardiner. Dessa är inte bara vackra för ögat och ser bra ut. De hjälper dessutom till att förbättra akustiken i huset genom att minska eko. Således kan du med nya gardiner slå två flugor i en smäll. Få en bättre upplevelse när du tittar på en film, samtidigt som din hemmiljö från ett utseendemässigt perspektiv får sig ett uppsving. Gardiner förekommer i olika varianter.

För sovrummet behöver du kanske kika på ett par blackouts, så att du skapar en bra miljö för återhämtning. Men i vardagsrummet kan du ha mer transparenta varianter, exempelvis spetsgardiner.