Utrustningen för dig som vill ta nästa steg med gaming

Cajsa Gudrun

Att spela datorspel har blivit ett populärt nöje för likväl vuxna, tonåringar och barn. Att allt fler spelar innebär att det är roligt, då den sociala medvetenheten av gaming ökar och således också dess acceptans. Men det medför också att konkurrensen mellan spelarna i spelen tar sig till nya nivåer, och alla söker efter sätt att bli bättre. Givetvis är det första steget att spela mer, övning ger trots allt färdighet. Det andra tillvägagångssättet är att uppgradera din gaming utrustning för att skaffa konkurrensfördelar gentemot de andra deltagarna. Därför har vi sammanställt en lista med grym utrustning som du kan använda för att göra dina motståndare avundsjuka, samtidigt som din spelupplevelse förbättras.

Det börjar med en bra spelskärm

Oavsett om du spelar på en konsol, likt ett PlayStation 5 eller om du föredrar att spela via datorn, så behöver du en bra bildskärm. Genom att ha en monitor med bra svarstid, kan du tjäna värdefulla millisekunder när du spelar Counter Strike eller andra FPS spel. Således får du ett övertag som kan leda till framgång.

Men det är inte bara konkurrensfördelen som ska dras upp som argument för att skaffa en bra bildskärm. Spelupplevelsen blir bättre om du investerar i din spelmonitor, eftersom du då får bättre färger och upplösning. En bra spelskärm kan du köpa för under 2000 kronor. Om du räknar på hur mycket tid du spenderar framför datorn, blir det troligen inte särskilt mycket pengar.

Bra headset stänger ute ljud

Om du spelar i en omgivning där andra individer rör sig, kan du dra nytta av ett headset som stänger ute ljud. Dessa kostar lite mer än andra headset anpassade för gaming, men det kan vara en god investering. Ett bra ljud är ofta nyckeln till en bra spelupplevelse. Men det är inte endast spelet som sådant som kräver att du kan höra ordentligt vad som pågår. Som vi var inne på i inledningen till denna text, så är gaming nu ett socialt fenomen. Således behöver du kunna höra vad dina medspelare säger när ni pratar via diverse kommunikationsprogram.

Investera i en musmatta för stora rörelser

Vi minns alla hur vi började spela med en standardiserad musmatta. Men i takt med att du börjar spela mer krävande spel, och tar gamingen mer seriöst, förändras kravbilden. En stor musmatta som är anpassad för spelare låter dig föra musen på ett mer precist sätt. Således kan du skaffa en fördel i spelet när du stöter på dina motspelare på kartan. Skulle du av någon anledning föredra en mindre musmatta, kan du fundera på att införskaffa en med handledsstöd. Det är fördelaktigt eftersom det är behjälpligt från en ergonomisk synvinkel.

Visst, spelutrustning är viktigt för att du ska lyckas i online gamingens värld. Med det sagt, något som nästan alla professionella spelare har gemensamt är att de tränar. Således är nästa föremål på vår lista över prylar att investera i för att bli en bättre spelare lite av en överraskning.

Spela bättre efter en härlig löprunda

Det har under en lång tidsperiod varit välkänt att träning är viktigt för den fysiska hälsan. Men traditionellt sett har datorspel ansets vara för datornördar, ofta framställda som överviktiga med glasögon. Men eftersom spelande har blivit mer konkurrensutsatt, har spelarna börjat leta efter metoder som gör dem vassare. Således har de börjat vända sig mot gymmen. Med det i åtanke rekommenderar vi att du som tar ditt spelande seriöst utvärderar vårt breda utbud av träningsutrustning. Du behöver inte spendera timmar på gymmet, men genom att ha träningsföremål i hemmet kan du skapa en viktig spjutspets mot de andra spelarna.